LUXE LINNEN

Naast dat linnen een van de favoriete materialen is van Maison Jolie is het ook nog eens een stof die duurzaam is. In een tijd waarin we steeds milieubewuster worden, zien we steeds vaker linnen in huis terugkomen. Een stof die goed past bij deze trend, omdat er voor het groeien van dit materiaal niet meer dan regenwater nodig is en doordat dit product veel in Europa wordt geproduceerd.

linnen bank

Voordelen

Naast dat deze trend het interieur een luxe uitstraling geeft en dus ook milieuvriendelijk is zijn er meer voordelen. Zo is linnen de sterkste plantaardige vezel en zeker twee tot drie keer zo sterk als katoen, waardoor het vaak langer meegaat. Wanneer je linnen kleding draagt, is deze stof goed in het opnemen van vocht en hierdoor blijft de kleding koel aanvoelen op warmere dagen.

In huis

Dit seizoen zetten we katoen opzij en zien we steeds meer linnen in ons interieur. De stof zorgt voor een luxe, maar toch nonchalante look. Een minpunt en tegelijkertijd een pluspunt is dat het heel moeilijk kreukvrij te houden is. Lastig zou je denken, maar laat dat nu net karakter geven aan de stof en het interieur!

In de woonkamer

Wat hoog op de wishlist staat van Maison Jolie is de Berlin Lounge Sofa van RHTEEN in het linnen. Ook in de rest van het huis is de stof goed te gebruiken. Denk hierbij aan mooie tafelkleden en servetten voor op tafel. Koop meters van deze stof en scheur zonder af te werken voor een nonchalante look. Als je toch voor de nettere variant in de winkel gaat vind je deze vaak in verwassen kleuren die makkelijk in elk interieur zijn toe te passen. Verder kun je de stof ook toevoegen aan je keuken door het gebruik van linnen theedoeken. Zoals al eerder genoemd is, is de stof goed in het opnemen van vocht en daarom ook nog super handig als theedoek te gebruiken.

 

 

luxe linnen

In de slaapkamer

In het interieur is linnen op allerlei manieren toe te passen. Zo wordt de stof in de slaapkamer bijvoorbeeld veel gebruikt als dekbed of als sprei. Naast dat linnen er mooi en luxe uitziet, houdt het bacteriën als huisstofmijt uit je bed. Voor mensen die veel zweten is deze stof ideaal, omdat het vocht absorbeert zonder zelf nat te worden. Verder zorgt deze stof er in de zomer voor dat je bed koel blijft en in de winter voelt je bed juist warm aan.

Een andere trend die veel te zien is in interieurs, zijn rauwe materialen. Denk hierbij aan hout, steen en beton. Door de structuur van linnen past deze stof heel goed in een interieur met deze grovere materialen. Hierdoor krijgt het interieur door linnen een stoere, maar toch luxe uitstraling.

Maak je huis dit seizoen dus helemaal stijlvol en up to date met linnen en ervaar tegelijkertijd de voordelen van het materiaal!

 

Bank : Berlin Lounge Linen Sofa by RHTEEN 

Bron interieur: The Loft

 

MaisonJolie

Leave a Reply

X